pondělí 20. dubna 2015

Recenze: Mrazivý polibek

Mrazivý polibek (Vampýrská akademie, #2)Název: Mrazivý polibek (z orig. Frostbite)
Autor: Richelle Mead
Nakladatelství: Domino
Série: 2. díl
Anotace: Rose Hathawayová se topí v problémech. Její úžasný učitel Dimitrij jako by ji přehlížel, Mason ji naopak zavaluje milostnými návrhy, které ona nechce přijmout, a navíc na akademii zaútočili smrtonosní Strigojové! Škola je plná strážců, přijíždí dokonce i Rosina matka Janine. Nic z toho však nestačí, a tak se studenti i profesoři vydávají na vánoční prázdniny do Idaha, kde snad budou v bezpečí. V luxusním horském středisku mají všechno, na co si vzpomenou. Chybí jen to nejdůležitější jistota, že je Strigojové nenajdou a nezničí. Tři studenti se proto vydávají zpět do akademie, aby se Strigoji svedli konečný a vítězný souboj. Když se to dozví Rose, vyrazí za nimi, aby jim pomohla. Nemá ale nejmenší tušení, že se ocitla v takovém nebezpečí, jaké si do té doby ani neuměla představit. A jediným jejím ochráncem je Christian...

Nemáš čas na to, někoho nenávidět. - Dimitrij

Rose má přezkoušet jeden z nejlepších strážců v historii, - Arthur Schoenberg - ale když dorazili k sídlu, kde měl hlídat svou rodinu, najdou stopy po útoku Strigojů a dle všeho jim měli pomáhat obyčejní lidé. Škola se proto rozhodne, že o Vánocích se pojede do lyžařského střediska v Idaze, kde by měli být pravděpodobně v bezpečí.
Ale stejně jsou všichni jako na vážkách. Zaútočí na ně? Budou Strigojové vyvražďovat jednotlivé rody?

Předtím, než se plně vrhneme do recenze, chtěla bych vysvětlit svou neaktivitu na blogu. Jak už někteří víte, čekaly na mě přijímačky a já jsem je musela napsat :) Je známo, že přípravy jsou nutné (hlavně pro ty, kteří se chtějí někam dostat) a hold už asi víte, jak probíhal den za dnem (k tomu prosím přičtěte občasný relax!). Výsledky zatím nevím, ale snad mě přijmou! =D :)

Do druhého dílu Vampýrské akademie jsem si dala trošku načas. Sice předchozí díl byl skvělý, ale potřebovala jsem chvíli klidu od světa Morojů, Strigojů a Dhampýrů. Zkrátka jsem nebyla ready xD Noo, a taky tuhle knihu neměli v knihovně.


Ukázka: Neměla jsem tušení, o čem to Dimitrij mluví, ale poslušně jsem jej následovala. Překvapilo mě, že mě vedl až za hranice kampusu, do přilehlého lesa. Akademii patřila spousta pozemků a ne všechny se využívaly k vyučování. Nacházeli jsme se v odlehlé části Montany a vypadalo tu to, že škola jen tak tak zadržuje divokou přírodu, aby ji nepohltila. (str. 58)

Na této knížce se mi moc líbil prolog, protože jakoby zrekapituloval předchozí díl jen v pár stránkách - úžasné. Taky mě zaskočila tloušťka, čekala jsem zhruba 300 a víc stran a tahle knížečka má jen 261! :o Když už jsme u těch stránek, tak příběh je kvalitně zpracován, ale měl i své mouchy (viz. poslední kapitoly, asi docházely nápady) ;)

Rose se mi hned zalíbila od první kapitoly a doufám, že nezklame :) Lissa (z rodu Dragomirů) nám rychle dospěla (ehm =D) a teprve se ukáže. Prozatím má roli bledé blonďaté holčičky, která má neskutečnou sílu, jíž ještě nevyužila. V tom přijíždí princátko, namyšlené páňátko Adrian Ivaškov! Je to pěkný rebel, to vám řeknu - pije a kouří, kdy se mu zachce. Taky se nám zakoukal do Rose, tak uvidíme 3:) Dimitrij se může jít na chvíli zahrabat.

Karma je svině. - rose


Tak, a opět se dostáváme ke konci... Když to tam vezmu, byla bych ráda za filmové zpracování (prý dostali práva, ale nemají dostatek financí) O.o Možná nahrabou a půjdou natáčet! :) Hodnocení: 4 hvězdičky.



Obálka
Anglická - Portugalská - Německá
Frostbite (Vampire Academy, #2)   Beijo Gelado (Academia de Vampiros, #2)   Blaues Blut (Vampire Academy, Bd 2)

3 komentáře:

  1. Druhý diel mám rada, i keď jednotka sa mi páči o trošku viac :-) Ako veľké pozitívum beriem zmenu prostredia, no čo sa týka filmového spracovania, po jednotke si hovorím, že radšej nie :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednička byla slabá, ale třeba se už poučili a chtějí to zkusit znovu =D :)

      Vymazat
  2. Adrian! Adrian! Adrian! ♥ Jestli ho teď nemáš ráda, ve čtyřce mít budeš! :D
    A jo, tohle je takový slabší odvar, to pořádné teprve přijde! :DD

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)