pondělí 17. srpna 2015

Recenze: Prodám duši, zn. Rychle

Název: Prodám duši, zn. Rychle (z orig. The Diva's Guide to Selling Your Soul)
Autor: Kathleen O'Reilly
Nakladatelství: Baronet
Série: /
Anotace: Znáte ji jako tu nejúžasnější sloupkařku v tom nejmódnějším časopise ve městě. Já jí říkám Lucy. A máme následující dohodu: čím víc jí najdu klientů, tím větší získám odměnu. Ale jenom mezi námi, v poslední době jsem několikrát škobrtla a totálně se zbláznila a začala provádět, věřte mi nebo ne… dobré skutky. Nejdřív ta záchrana dítěte v parku. Potom rande s pohledným, slušným chlapíkem, který ani nebyl známou celebritou. Co dál? Budu se věnovat charitě, nebo co? Vím jen jedno – Lucy se to rozhodně nezamlouvá, ani trošičku. A až to zjistí, pak mi nepomůže ani samo peklo…

V. upsala svou duši ďáblu. Díky Programu pro lepší život si žije mnohem líp, než když žila se svým bývalým manželem Marvem. Vlastní firmu na výrobu kabelek, má dokonalou postavu a vše, co si přeje, v mžiku má. Ale má to háček. Musí shánět nové klienty, kteří by nejraději zapomněli na svůj bývalý život a tak prodají svou duši. Díky tomu má V. mnohem větší vliv.
Ale škobrtne, začne totiž dělat dobré skutky. Zachrání díte v parku, vyjde si ven se slušným chlapíkem, který ani není proslavený a hodlá pomoci své bývalé přítelkyni v nouzi.

Ukázka: ''V., Shelby, tohle je Monica a dnes večer s námi povečeří.'' Obrací se na Monicu. ''Předpokládám, že nemáte žádné plány.''
Monice je příliš zaskočená, než aby se zmohla na slovo, a tak jen zavrtí hlavou. Já pouze tiše stojím a mlčím, což mi normálně zrovna moc nejde. Monica studuje univerzitu, vzdělávání děti a nesnáší svou práci. (Vítej v Americe!)
V tu chvíli se do toho vloží Shelby, vyřizuje detaily a recituje krédo z příručky bez duše. Všechno je zabalené do terminologie, kterou používají ve dvě ráno komerční televizní programy. (str. 138/139)

Tahle kniha nemá moc pozitivní recenze. Například Adelle nebo Vendi se to nelíbilo. Mně? Mně ano, vskutku O.o Pokud hledáte knihu, u které chcete strávit co nejméně času a nedostat srdeční infarkt, tahle je přímo pro vás dělaná. Jestli-že nemáte rádi zákeřné hrdinky, které se po času změní v dobračky, raději to nečtěte (y) Mohlo by to na vás mít negativní myšlení.

V. mi byla sympatická... Sice bych jí občas zabila za ty její nálady a všemožné myšlenky, ale co se dá dělat =D Jsou i horší hrdinky.
Lucy byla zajímavým ztělesněním ďábla. Jen by mě zajímalo kolik že má let. 30? 40? 50? 150? Na to jsem jaksi při čtení nepřišla xD

Kupodivu házím pět hvězdiček, což je množná bláznivé, ale má mysl i srdce touží po napsání pětky... Pokud by se natočil i film (zřejmě asi ne, ale kniha je na motiv filmu Ďábel nosí Pradu), nevadilo by mě to. Šla bych na to do kina s popcornem a čekala na chvíle, kdy se udusím =D Udušena v kině vlastním popcornem, docela vtipné xD

Shrnutí
Klady - vtipné pasáže; zajímavý námět; módní průmysl a všechno točící se kolem toho.
Zápory - předvídatelný děj.



Obálka
Kromě té originální jsem žádnou nenašla...

4 komentáře:

  1. Vidíš? Já věděla, že se ti bude líbit! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Znie to pomerne dobre, škoda tej predvídateľnosti, ale knihu by som si celkom rada prečítala :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kniha je předvídatelná jak v čem. A taky záleží jestli nad tou knihou přemýšlíš, nebo jednoduše se po tom vrháš po hlavě :)

      Vymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)