pondělí 8. září 2014

Recenze: Harry Potter a Tajemná komnata

Název: Harry Potter a Tajemná komnata (z orig. Harry Potter a the Chamber of Secrets)
Autor: Joanne Kathleen Rowling (J.K Rowling)
Nakladatelství: Albatros
Série: 2. díl
Anotace:
Harry se vrací po prázdninách do školy a netuší, že tentokrát mu hrozí smrtelné nebezpečí. V Bradavicích se začínají dít prapodivné věci, při kterých tuhne krev v žilách, a nikdo z žáků netuší, že pradávná legenda se stala skutečností...
Tajemná komnata se znovu otevřela!

Zlatoslav Lockhart je tu!

...víte, kdo to je nebo jste o něm neslyšeli?

Harry, již dvanáctiletý mladý čaroděj se opět ocitnul na prázdniny u Dursleyových. Už se nemohl dočkat, až spatří školu Čar a kouzel v Bradavicích, ale těsně před odjezdem ho navštíví domácí skřítek Dobby, který ho varuje před nadcházejícím zlem. A ano, dějí se hrozivé věci - zatím co nový učitel Obrany proti černé magii jménem Zlatoslav Lockhart poučuje své žáky, jak zahnat smrtonošku úsměvem, někdo napadá studenty a ti jsou proměněni v kámen. Po škole se šíří zvěsti, že za všemi těmi ohavnosti stojí Harry, který má hadí jazyk. Dokáže prokázat, že je nevinný?

Za tenhle díl přibila pouze jedna postava - a to pan profesor Zlatoslav Lockhart! Naše ''zlatovláska'' je celkem sympaťák, ale v průběhu knihy poznáte, jak je hoodně arogantní a pyšný na svůj ''talent''. Ani nevíte, jak je vtipné číst jeho moudra a rozumy, které rozdává všem (ano, i učitelům) =D Slečna Grangerová se dle mého názoru zlepšila, v 1. dílu mi sympatická nebyla ani náhodou. Takže Hermiono, jen tak dál... U Harryho jsem žádnou novou změnu nezaregistrovala, připadá mi furt stejně dobrý. Všem příznivcům Zmijozelu a rodiny Malfoyových se omlouvám - Draca Malfoye jsem vůbec nezmínila v 1. dílu a musím to napravit :P Malfoye juniora nemám moc v lásce nenávidím a o seniorovi vůbec nemluvím (prostě nejsem na záporáky)! Jsou zkrátka arogantní, zlomyslní a pyšní na svůj rod (myslím, že jsem to vystihla dobře =D)...  A nesmím zapomenout na velkou rodinu Weasleyových!  Tuhle rodinu prostě zbožňuji, všichni členové jsou mi sympatičtí (kromě Charlieho a Billa, ty ještě moc neznám) :) Přiznávám se, kdybych si měla vybrat jednoho či dva členy z rodiny, které mám nejraději, jsou to famózní dvojčata Fred & George.

Je zcela zbytečné vám tu poreferovat, jak kniha byla úžasná, famózní a boží. Knihu hodnotím 5 hvězdičkami a doufám, že mě další díl nezklame :3 Mimochodem, koukla jsem se i na film a kniha je tisíckrát lepší (o Kameni mudrců se to ale nedalo říct).



5 komentářů:

  1. Na Malfoye máme poměrně odlišný názor :D Taky bych si to zas měla přečíst :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Jinak než 5ti hvězdičkami bych žádný díl HP nehodnotila.. Všechny díly miluju.. Malfoye jsem ze začátku taky moc nemusela, ale v posledních dílech jsem si ho docela oblíbila, takže se to může změnit :) Jinak Weasleyovi jsou nejúžasnější!! <3
    www.fantasy-maniak.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. V těchto knihách mně štve, že zle skloňujou jméno Lucia Malfoye :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Joo, taky všude čtu, že názory na Malfoye v posledních dílech jsou opačné :)
    Koneckonců, teprve se dostávám k 3. dílu! =D

    OdpovědětVymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)