sobota 21. února 2015

On my wishlist (1)


On my wishlist je sobotní meme.

Meme z dílny Book Chic City.

O co jde?
Cílem je ukázat každou sobotu knihu/y, kterou/které bych si přála v (mé) knihovničce.
Nové, staré i zatím nevyšlé knihy jsou vítány.

Upozornění: Obě dvě anotace knih (Spáleniště:Zkouška a Střet králů) obsahují spoilery z předchozího dílů.


   

Och ano, mé milované knihy mají další díly! ♥ Pokračování úspěšné série The Maze Runner a další (poněkud starší) veledílo od George R. R. Martina ze fantasy série A Song of Ice and Fire :3

Spáleniště:Zkouška (The Scorch Trials), James Dashner

LABYRINT BYL TEPRVE ZAČÁTEK NALEZENÍM CESTY Z LABYRINTU TO MĚLO SKONČIT...

Už žádné hlavolamy. Žádné proměnné. A žádné běhání. Thomas byl přesvědčený, že když se jim podařilo uniknout, vrátí se on i Placeři ke svým dřívějším životům. Nikdo však ve skutečnosti netušil, do jakého života se vracejí. Země, sežehnutá slunečními erupcemi a spálená novým, krutým klimatem, se změnila v pustinu. Vláda se zhroutila – a s ní i pořádek. Rozpadajícími se městy teď bloudí „raplové“, lidé pokrytí hnisavými ranami, které infekční nemoc nazývaná erupce dohání k vražednému šílenství. Hledají, kde by našli další oběť... a potravu. Pro Placery běhání zdaleka neskončilo. Namísto svobody zjišťují, že mají před sebou další zkoušku. Musejí překonat Spáleniště, nejvíc sežehnutou část planety, a do dvou týdnů dorazit do bezpečného útočiště. A organizace ZLOSIN se postarala o to, aby uzpůsobila proměnné a nastavila šance v jejich neprospěch. Thomase čeká zkouška ohněm – skutečně přechovává někde v hlavě tajemství svobody? Nebo bude věčně vydán ZLOSINu na milost?

Střet králů (A Clash of Kings), G. R. R. Martin

Čas zešílel. Deset let dlouhé léto pokoje a hojnosti se blíží ke konci, a jako zuřivá bestie se neodvratně blíží krutá, mrazivá zima. Dva mocní muži, král Robert Baratheon a lord Eddard Stark, kteří třímali žezlo moci v časech nuceného míru, jsou mrtví.
Zatímco oblohu protíná znamení zkázy, kometa barvy krve a plamene, o moc nad rozdělenou říší bojuje šest frakcí. Eddardův syn Robb byl korunován králem severu. Na jihu vládne domnělý následník trůnu Joffrey Baratheon, oběť intrik dvořanů v Králově přístavišti. O trůn usilují také dva Robertovi bratři. A ke starému způsobu dobývání se rovněž vrací v nemilost upadlý rod Železných mužů. V bitvě o světadíl riskuje svou existenci také exilová kreálovna, Matka draků. A na severu se muži Noční hlídky vydávají do krutých končin za Zeď, aby se vypořádali s divokými a Jinými, co tam přebývají.
Na pozadí krvesmilstva a bratrovraždy, alchymie a válek lze cenu slávy měřit jen krví. A chuť vítězství mohou poznat jen muži a ženy z té nejtvrdší oceli a s tím nejtvrdším srdcem. Protože, když se střetnou králové, chvěje se celá říše.

6 komentářů:

  1. Zkouška znie super. Dúfam že čoskoro vyjde aj u nás. :)

    http://my-wonderful-world-of-crazily-books.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Labyrint bych si také moc ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen a jen doporučuji! :)
      K druhému dílu nic moc nevím, ale prý též stojí zato.

      Vymazat
  3. Labyrint útěk bych si chtěla moc přečíst. Viděla jsem film a ten byl docela dobrý, tak jsem zvědavá na knížku. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybych to měla zhodnotit, připadá mi lepší kniha ;) Události ve filmu mi přišly příliš unáhlené, ale díky dobrému obsazenstvu jsem to překousla :)

      Vymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)