pondělí 29. prosince 2014

Měsíční chvástačka (1)

Ahojte!
Založila jsem novou rubriku s názvem Měsíční chvástačka a Týden s knížkou a doufám, že článků sem bude jen přibývat :) Původně jsem to chtěla všechno natáčet, ale jsem takový mamlas jakýho nikdo v životě neviděl. I'm sooo scared guys :( Nom, fajn. Konec ''chvástání'' a hurá na chvástačku!
Upozornění: jo, je to měsíční chvástačka, ale já to pojmu podle svého gusta. Jelikož nepatřím mezi ty, kteří mají nafukovací dům (závidím vám), takže těch knih nepřibývá tolik, jak bych si přála. Půlroční chvástačka zní frasácky dobře, ale nikdy nevíte, třeba se odstěhuji :P Okay, let's go... :)
Původně jako meme vytvořila Judit.

Štědrý den už byl, zbývá nám pouze už týden do začátku školy, a Silvestr za dveřmi. Pravý čas zveřejnit nové články. 


Za tento báječný měsíc pohody jsem získala 4 knihy. První knihou je Bílý kůň od Alex Adams (nakladatelství Domino). Takový menší paradox je, že rezka na tuto knihu už nějaký ten pátek tam je, ale proč? Když jsem byla na Velký knižní čtvrtek v Neoluxoru, objevila jsem ve slevněných knihách tuto knihu za pouhých 49 korun. No neberte, že? Ze začátku jsem frasnila, že kniha má doničený jeden roh, ale přebal to jistí a na první pohled to tak nevypadá (perfekcionalista jak správný). Jakmile jsem tuto knihu přivezla domů, hned jsem do ní pustila a nepočkala na ni do Vánoc - jsem to ale rebel, co? =D Kdyby si chtěl recenzi někdo přečíst, prosím zde.

Druhou knihu, kterou jsem tentokrát obdržela na Vánoce je bestseller známý i filmovým zpracováním. Knihu (a možná celou sérii) vydalo (vydá) nakladatelství Yoli, autorem je James Dashner. Tak co? Víte? Fajn, nebudu napínat... - Labyrint:Útěk! ;) Tenhle fenomén teď čte skoro každý a ani se nedivím, tahle kniha má rozhodně co nabídnout. Tuhle knihu jsem si musela okamžitě přečíst a po zhltnutí knihy (za 4 dny) můj výraz vypadal takhle: Wtf?! To mi nemůžete udělat! I přesto jsem si později pustila film a byla jsem zvědavá, jaké to bude. A film nezklamal, sice je tam spousta věcí jiných (i vzhled), ale zamilovala jsem si ho natolik jako knihu. Btw., tým Newtmasmin (Newt, Thomas, Minho), do you understand? :3 Nevím proč, ale ta kombinace mi připadá jako Min2Soft =D Můj názor na knihu si již můžete přečíst na blogu.

Kniha number three je také vydána u Yoli a autorka jí je Gayle Forman(ová) - Zůstaň se mnou. Existuje i další vydání, které je poněkud starší a má hardback, ale mě se ta filmová obálka tak zalíbila, že jsem si dala za úkol ji získat :) A teď ju konečně mám. Momentálně tuto knihu čtu a doufám, že během tohoto týdne se vydá recenze. Prozatím to vypadá velice slibně (y).

A poslední knihou této chvástačky je Vampýrská akademie 1. díl, autourkou je Richelle Mead a vydalo ji nakladatelství Domino. Tuhle knihu jsem vůbec neočekávala, ale zázraky se dějí. Rozhodně si ji přečtu, zřejmě ale až po novém roce. O čem je příběh vím, viděla jsem filmové zpracování a skoro všichni na které jsem narazila, tvrdí, že tento film projel na přímé čáře. Mně se celkem zamlouval, ale uvidíme jestli bude i nadále, až přečtu knihu.

To tedy by bylo všechno k této chvástačce a doufám, že toto téma ještě dlouho neopustím. Samozřejmě bych byla ráda, kdybyste se taky pochlubili nad úlovky, třeba mě nějaká kniha navnadí. Mějte se krásně a přeji úspěšný start do následujícího roku! :)

4 komentáře:

  1. Krásné přírůstky a samé skvělé knížky :) Máš se na co těšit :)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasné knihy :-) Asi se taky stavím do levných knih, protože toho Bílého koně prostě musím mít :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně do toho taky jdi. Myslím, že se to vyplatí ;)

      Vymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)