úterý 16. srpna 2016

Knižní chvilky (2)

Krásné oblačné odpoledne všem! :)
Je možné, že právě jste na dovolené u moře nebo kdekoliv na světě a nejspíš máte s sebou zásobu knih nebo hodláte si nějaké pořídit. Když já jsem někde v zahraničí, snažím se nakouknout do místních knihkupectví a porovnat mé zkušenosti s výběrem a hlavně personálem. Občas se stává, že nikdo není schopen vám poradit a vy pak razíte na vlastní pěst. Zatím nejmilejší pracovníky jsem objevila v polském Krakově. Mluvila jsem schválně po anglicku a slečna se nejistě zapojila. Hledala jsem Než jsem tě poznala v angličtině a pokud možno ve filmové obálce. Chuděrka hledala všude možně na počítači a asi po dvou minutách mi zklamaně oznámila, že ji nevedou. Když jsem procházela uličkami a zahlédla zajímavé tituly na nejvyšší poličce na světě, jeden pán mi nabídl, že mi je sundá. Sice si nebyl jistý, co mi má podat, ale nakonec jsme to zvládli =D Konec dobrý, všechno dobré. A teď jsem doma, chodím obden na brigádu a nemůžu si stěžovat. Jsem ráda, že můžu být doma a dělat si co chci, páč přes školní rok jsem neustále v Olomouci a pak se každý večer drtím na nadcházející písemky. Občas uvažuji, jestli jsem udělala správně a šla na gymnázium (y)

Na začátku srpna jsem byla opět v knihovně a vypůjčila si pár zajímavých titulů. Tentokrát šel se mnou i můj velkej brácha, protože potřeboval odbornou literaturu ohledně lidského těla. Teď se vám pochlubím, brácha chce studovat biomedicínu a zachraňovat tak lidské životy! Bude z něho hrdina a já budu hrdá sestřička xD V září začne chodit na vysokou - ten čas tak letí! Fajn, asi budeme pokračovat v tématu... půjčila jsem si pár knih, och ano =D Jako první vám představím knihu, kterou teď momentálně dočítám - S láskou, Rosie. Od Ahernové jsem ještě nic nečetla, ale viděla jsem PS: Miluju tě a žádná sláva to nebyla. Ten film se mi prostě nelíbil. Teprve teď jsem zjistila, že je to její kniha =D Ale nevadí, S láskou, Rosie je o mnoho zajímavější a je psána formou dopisů a e-mailů. Dlouho jsem si na tento styl zvykala a bála se, že do konce to nedám, protože ta kniha je tak dlouhá, proboha! Je pravda, že se odehrává v průběhu několika let, ale proboha! Tak dlouhá! Docela se těším na finále, jsem zvědavá, jak to všechno skončí... Jsem už za půlkou a do konce mi zbývá tak 120 stran.

Poměrně nedávno jsem rozjela sérii Hraničářova učně. Donutily mě davy fanoušků, tahle série je prej boží - tak jsem tedy začala. První díl docela ušel, dala jsem šanci druhému a je mým nejoblíbenější z celé série, avšak mě ještě čeká spousta dalších dílů :) Prozatím jsem na začátku a moc mě to nechytlo, ale snad se to ještě rozjede... PS: nenávidím Evanlyn xD


Poslední dvě knihy jsem ještě neotevřela, krom slovníku pro majitele koček. Je to super knížka pro chovatele, vysvětlí mnoho jevů u koček, dostanete radu od veterináře a nechybí vtipné obrázky a komentáře koček! Uvažuji, že si tuto knížečku pořídím domů, protože si občas nevím rady s mými ďáblíky... :) Na Město padlých andělů se strašně moc těším. Původně série Mortal Instruments měla skončit třetím, ale na žadonění fanoušků autorka napsala dalších pár, tomu se říká věrnost svým fanouškům =D


A teď vám konečně ukážu nový přírůstek do své mini-knihovničky. Asi je vám známo, že Tesco má teď hromadné slevy na svůj sortiment knih a já pořídila Kingovku za 175,- místo 350,-! ^-^ Je to Revival a podle Goodreads má průměrné hodnocení, tak jsem moc zvědavá =D Zaujala mě obálka a taky popis, připomíná mi to Victora Frankensteina - elektřina a otázka znovuoživení. Žádný pořádný horor jsem v životě nečetla a všichni tvrdí, že Stephen King je dobré kvality (y)


Tak to by bylo pro dnešek všechno... Snad jsem vás neunudila k smrti a možná jsem někoho inspirovala. Četli jste některou z knih, které jsem zde zmiňovala? Máte rádi Evanlyn? Líbil se vám nějaký horor od Kinga? 

4 komentáře:

  1. Super kúsky! :)

    http://my-wonderful-world-of-crazily-books.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné kousky! :)
    S láskou Rosie také plánuji :)
    Nástroje smrti <3 Moje srdcovka <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžu ti říct, že S láskou Rosie není špatná kniha, ale film se mi líbil víc :) Nástroje smrti je skvělá série, nemohu se dočkat na zápletku... :)
      Nia

      Vymazat

Jsem ráda za každý váš komentář! Děkuji vám za něj ♥
Kritiku, rady i pochvalu beru, koneckonců... i já se mám ještě co učit :)